Søndag 30.april 1978 10.00

Småoplysninger

Jørgen Salomonsen brændte straffe i det 70.minut ved stilling 2-1 - et straffe, der ikke burde være blevet dømt. Det blev dømt til Steen Jørgensen, der blev stoppet af Uffe Jensen med lovlige midler
(Ekstra Bladet, 1978-05-01)

Dommer Finn Wæde var tidligere medlem i Fremad og med bopæl 500m fra Sundby Idrætspark, men BIFs protester mod at anvende ham som dommer blev afvist. Det andet dømte straffespark var noget tvivlsomt, mens tvivlsomme situationer i den anden ende ikke resulterede i ærtetrillen.

En hårdt spillet kamp i en ond atmosfære. Peter Kristensen blev specielt fremhævet som en mand bag mange grove frispark og samtidig med brok over alt. Han var ikke populær hos Brøndbyerne. Hans svar: "Jeg kan heller ikke lide dem"

Både Allan Jensen og Steffen Møller Andersen kom skadet ud af kampen. Allan Jensen forstuvede en ankel i forbindelse med straffesparket, hvor Poul Mathiasen lavede en nødbremse, men Steffen Møller Andersen fik en maveskade 5 minutter efter sin indskiftning

Johnny Jacobsen, Per Vestergaard og Benny Østergaard spillede alle i den forrige sæson for Fremad Amager og blev ikke vel modtaget

Hverken dommer Wæde eller linievogter Finn Larsen så, at Allan Jensen angiveligt skulle have været 2 meter offside i forbindelse med friløberen, der resulterede i straffesparket. De var begge uopmærksomme, da Preben Rasmussen havde fået en blodtud

Jørgen Salomonsen brændte straffe i det 70. minut ved at ramme overliggeren. Efterfølgende headede Henrik Jacobsen på riposten, men Per Bisgaard diskede op med en god redning

Det 3. straffespark skulle i følge Erik Nielsen ikke være dømt: "Der var ikke antydning af straffespark, for jeg blev bare stående, da jeg var sikker på at få fat i bolden. Nu kom Peter Kristensen farende hen mod mig, og han faldt, da vi stødte skulder mod skulder"
(Aktuelt 1978-05-01)

Tonni Nielsen måtte sparke 3. straffespark to gange, da han første gang havde sparket inden fløjten havde lydt. Begge gange scorede han dog.

Advarslen til Jørgen Salomonsen var den første i hans karriere, inklussive ungdomskampe

Brøndby havde flere store chancer, men både Uffe Jensen og Johnny Jacobsen blev presset til at sende bolden over tæt under mål